Skamfull sexualitet genom den mentala kroppen.

IMG_7036.jpg
 

Att känna skam, vara obekväm kring sitt naturliga beteende, sex och att vara i sin sexualitet är vanligt och de flesta kan nog känna igen sig i de känslorna på något sätt.

De flesta av oss har nog i tidig ålder blivit bekräftade och därav fått lära oss skam genom att sitta fint, vara tysta, inte ta för mycket plats, inta prata ”snusk”, inte klä oss för utmanande osv.

Många av oss har nog har därav en inre längtan och vilja till att slå oss fria, känna sig mer bekväma med i kroppen och med vår sexualitet. De obekväma känslorna kan kännas djupt rotade och svåra att ändra på och få vet hur man ska förändra detta.

Så hur gör man då?
Steg för att läka och öppna upp för en förändring utifrån den mental kroppen. (Ja vi har flera kroppar..)

Neuroplasticitet - Att omdefiniera och omprogrammera sin sexualitet på hjärn-nivå:

Våra beteenden, vår miljö, våra tankar och känslor kan få hjärnan att återskapa sig själv. Den kan faktiskt återskapa sig själv även i vuxen ålder, när våra nervbanor är väl utvecklade, eftersom den är neuroplastisk. Det möjliggör att vi kan förändra vår hjärna så att vi istället kan uppleva en sund, härlig känsla kring sex och vår kropp.

Nyckeln till att hjärnan ska kunna återskapa sig själv och till att vi ska kunna betrakta vår sexualitet på ett annat vis är upprepning. Till exempel kan vi ge oss själva upprepad bekräftelse.

Exempel på detta är t.ex:

✨"Jag är full av sexuell energi” ✨“Sexuell lust är friskt och normalt”
✨“Jag är en sensuellt levande kvinna, mitt sexliv är friskt och närande för mig!"
✨”Min kropp är vacker och värd att tas på, ges till och njutas av.”
✨”Min skam är verklig men jag kan välja att inte styras av den.”

Vilken upprepning/affirmation hade passat bäst för dig? Känn efter och anpassa din affirmation efter dig!

Detta är exempel på hur vi kan jobba med den mentala kroppen, en av flera tekniker och holistiska synsätt , som jag jobbar med i en privat konsultation kring just sexuell skam. Tillsammans med den som kommer så anpassar jag utifrån det plan som personen är mest i behov av och redo för.

Vill du kanske ha fler exempel på hur vi kan jobba tillsammans innan du bestämmer dig för att få vägledning och stöd i din situation kring din kropp? Hör av dig! Jag har lite semester just nu men svarar så fort jag får en ensam stund.

Önskar dig lätthet, frihet i sinnet och sund utveckling! 💕/Sanna

Photo by Jana Brike

 
Föregående
Föregående

YONiYOGA - Hitta källan till din kvinnokraft

Nästa
Nästa

Mer av DIG och den du har lust till att vara, dag för dag.