Hur du kan börja känna mer av din Yoni.

Blogg+Ka%CC%88nna+henne_+.jpg
 

”Tycker det är svårt att veta.. Hur känns det när man känner henne? Kan jag lära känna henne bättre? Hur vet jag ens om jag känner henne, eller inte?!🙄”
Det är funderingar jag ofta får..

I vår YONi sitter vår kraft, vårt autentiska och mest potenta jag. För er som kommit på en klass eller ett retreat vet att jag brukar säga: YONin har en integritet som hjärtat ofta saknar, det är där detta livets sanning och syfte sitter. När vi tonar in här och synkar upp hjärta och sinnet med henne, då händer det grejer!!

Känslan av att jag landat i och när jag kan höra YONin:
Det är för mig en kroppslig självklarhet; Tydligt och instinktivt med en sensuell natur som känns mjuk, runt och härligt. När hon signalerar om att något är rätt för mig så är det som en expansiv känsla, en slags längtan, ibland ett ett pirr, samtidigt som det kan upplevas som en rund helhet. En självklarhet och en röst som säger: Mm-JA! En härligt, spirande och expansiv känsla som sitter i kroppen och sprider sig ut i energikroppen och alla de andra kropparna.

Men den mentala kroppen, eller den emotionella (och kroppsliga) kan ha blockeringar och spänningar som sätter stopp för att ha kontakt med henne. Det skapar separation, en avstängdhet - kanske din mentala kropp säger: "Struntprat, jag vet! Men inte hon. Hon är för känslig och flummig blablabla" Om vi t.ex. upplevt ett visst trauma kan detta ske på bara någon sekund. Det tar stopp.

För när jag är i kontakt med min YONi, min kraftkälla och sexualitet, då blir livet lätt och rätt för dig. Är något inte för mig och ett ”nja eller nej”, så är känslan stram, liten, olustig, inte riktigt i kontakt och där. Men så fort jag väljer för mig - utifrån henne, så mjuknar hon och allt öppnar sig tillbaka till den där härliga helheten, lättheten och mjukheten.

Kontakten går helt klart att träna upp och det behöver inte alls ta så lång tid. Det är därför jag skapat YONiYOGAN. Jag har älskat yoga och Tantra men den har känts för snabb för mitt traumatiserade och högspända nervsystem i så många år. Jag körde även över mig själv med yogan, som jag senare förstod alltför ofta var skapad utifrån en manskropp som b.la. har ett annat hormonellt tempo.

Steg 1 är att välja för mig - välj för dig! Vad tycker jag om och som får mig att känna lätthet, mjukhet och en expansiv känsla kring eller när jag tänker på? Rör dig in i mjukheten kroppsligt. Ju mer vi landar i kroppen och jag väljer härifrån, ju tydligare blir signalerna och djupare kontakten till vår inte sanning och ju mer balanserar sig nervsystemet.

Steg 2 är att öka upp känsligheten, den fysiska känseln. Genom övningar med YONiÄGGET, YONiANDNINGEN. YONiAKTIVERING och YONIYOGAN.

Steg 3 är beröring av ens egna kropp. Hitta sexuellt välbehag och utforska olika erogena zoner och lära känna din kropps landskap och längtan. Följ sedan dessa, uppmuntra och var öppen för att de förändras.

Hör av dig om du behöver vägledning i detta! eller kika på mina kurser för en hållbar grund att börja känn mer av och från henne.

/Sanna

 
Föregående
Föregående

Fuck the Good girl!

Nästa
Nästa

Mål med livet enligt Ayurveda