Mål med livet enligt Ayurveda

BANNER Grundläggande.png
 

Mål med livet enligt Ayurvedan.

Kama - En välbehaglig känsla.
Det första målet med livet är kama, vilket betyder nöje eller njutning. Om vi ​​ska leva livet fullt ut behöver vi njutning för att må bra. Det finns inget så runt som den sensoriska stimuleringen vi får från att lukta på ett barns hud, stryka en kattunge silkeslen päls, varmt vatten mot din hud eller se en pion i full blom. Vad ger dig djup sensorisk tillfredsställelse?

Dharma - Vakna upp med ett syfte.
Att fullgöra ens passion och syfte är dharma, vårt väsentliga livsändamål. I det dagliga livets galenskap glömmer många av oss vilken galen möjlighet det är att vara i en mänsklig kropp! Ayurveda säger att varje människa kommer in i detta liv med en specifik dharma, och tills vi lever den dharman, kommer vi inte att vara lyckliga. Tills du räknar ut hur du ska förverkliga ditt fulla uttryck och syfte kommer du att känna dig synkroniserad med vad din Själ längtar efter att bli.


Artha - Medel för att leva med lätthet.
Det tredje målet med livet är artha, eller vägarna och medlen för välmående. Artha är relaterad till de verktyg som hjälper oss att gå framåt i livet. Ett ställe att bo på, tillräckligt med pengar för att betala räkningarna, god hälsa, ordentlig kläder och till och med vår iPhone är alla exempel på verktyg som hjälper dig att gå igenom livet med lätthet.

Moksha - frihet
Livets fjärde mål är moksha, eller frihet. I slutändan, bakom alla våra handlingar, ligger drivkraften att gå längre än de återkommande cyklerna av smärta / nöje och födelse / död, och att känna lyckan att inte bli utsatt för dessa polariteter. Moksha är mod, dödar genom livet som en drottning. Moksha är en känsla av att det inte finns något där ute som kommer att ge oss den ultimata lyckan - det är allt i oss själva. Moksha behöver verkligen ingenting och ingen att vara hel och komplett.

Balans mellan dessa, mycket ödmjukhet gentemot våra medmänniksor och ett rejält stycke humor - så blir livet säkerligen enastående och rikt 💫

/Sanna

 
Föregående
Föregående

Hur du kan börja känna mer av din Yoni.

Nästa
Nästa

Viskningar från underlivet